Activitats
Titular Agrupacio

C. Prat de la Riba, s/n

(Parc Catalunya)

Telèfon 93 725 53 73

secretaria@astrosabadell.org

Apartat de Correus, 50

08200 SABADELL

(Barcelona)

Banner escoles
Observacions en directe
Observatoris Montsec
Activitats astronomia joves

   
   cursos i tallers                                                            sessions d’observació per al públic

L’objectiu és oferir un ampli ventall de possibilitats a totes aquelles persones que desitgin introduir-se en el món de l’astronomia. Són cursos de diversos nivells, des dels més elementals fins als de caire especialitzat. També són aptes per al reciclatge, ja que una de les seves finalitats és donar a conèixer els avenços més actuals d’aquesta ciència i de les seves tecnologies. Més informació  AQUÍ.

CURSOS ON-LINE
Alguns dels cursos tenen les seves versions ON-LINE. Els alumnes no cal que es desplacin a la seu de l’Agrupació, sinó que els poden cursar des dels seus propis ordinadors, fent ús de les possibilitats més actuals que ofereix Internet. Poden realitzar els cursos amb el ritme que desitgin (disposen de tres mesos) i iniciar-los quan ho creguin convenient.  Més informació  AQUÍ.

ABRIL

Dia 27, diumenge, de 11 a 13 hores, TALLER INFANTIL: ELS FORATS NEGRES.

Dia 29, dimarts, inici del curs ASTROFOTOGRAFIA AVANÇADA.


MAIG

Dia 18, diumenge, de 11 a 13 hores, TALLER INFANTIL: EL BIG BANG.

 
   viatges    


ABRIL

Dia 5, dissabte, a les 21 hores, VISITA GUIADA I OBSERVACIÓ DE LA LLUNA.

Dia 6, diumenge, a les 11 hores, NAIXEMENT, VIDA I MORT DEL SOL.

Dia 8, dimarts, de 21 a 23 hores, SESSIÓ D’OBSERVACIONS EN DIRECTE PER INTERNET (La Lluna).

Dies 14 a 17, “CASAL” DE SETMANA SANTA.

Dia 22, dimarts, de 22 a 24 hores, SESSIÓ D’OBSERVACIONS EN DIRECTE PER INTERNET (Cel profund).

Dia 26, dissabte, a les 21 hores, VISITA GUIADA I OBSERVACIÓ DE JÚPITER.

Dia 26 (nit del dissabte al diumenge), CAMP D’OBSERVACIONS A ÀGER.

 
Més informació  AQUÍ.

   conferències

   

Tots els dimecres no festius, a les 20 h, d’octubre a juny. L’entrada és lliure. Els continguts de les conferències, complets o extractats, es publiquen cada temporada a les pàgines privades dels socis d’aquesta web i als llibres editats per l’Agrupació.


ABRIL

Dia 2: L’UNIVERS, L’ESTADÍSTICA I UNIVERSOS ESTADÍSTICS. Per Vladimir Zaiats.
En aquesta xerrada es farà un resum històric de la relació entre l’astronomia i l’estadística. També es parlarà dels reptes que planteja l’astronomia moderna i dels mitjans que cal tenir per afrontar aquests reptes.

Dia 9: 54è ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ DE L’AGRUPACIÓ.
- Lliurament de diplomes als socis que compleixen 25 anys a l’entitat.
- Connexió en directe amb l’Observatori de l’Agrupació al Montsec.
- Refrigeri.

Dia 16: No hi ha conferència (Setmana Santa).

Dia 23: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: PER QUÈ ENS EXTINGIREM?. Per Francesc Lozano.
Fa uns mesos en David Jou ens parlava de la vida i la seva essència. Però, un cop assolida aquesta i donat que es troba en evolució constant, pot ser que arribi al límit de la seva estabilitat i l’edifici sencer construït es desmunti (o no).

Dia 30: NOUS REPTES EN LA DETECCIÓ I CARACTERITZACIÓ D’EXOPLANETES. Per Ignasi Ribas.
S’ha arribat a la xifra especial de més de mil exoplanetes confirmats, i la Natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que mai no haguéssim imaginat. Es farà un repàs de les darreres troballes més espectaculars i dels projectes futurs que han de permetre continuar amb aquesta gran revolució científica fins a descobrir planetes semblants a la nostra Terra.


MAIG

Dia 7: ECLIPSI HÍBRID DE SOL. KENIA 2013. Per Josep Singla i Rosa Camprubí.
Resum del viatge organitzat per l’Agrupació Astronòmica de Sabadell en motiu de l’eclipsi híbrid de Sol del 3 de novembre passat, observat a Kenia, i la posterior extensió a Etiòpia.

Dia 14: PROJECTES AVANÇATS EN ASTROFOTOGRAFIA: AMB EQUIP PROPI O LLOGANT EQUIPS ROBÒTICS?. Per Josep M. Drudis.
Els objectes del cel profund són de mides i d’intensitats molt diverses, la qual cosa obligaria a disposar de molts equips diferents, telescopis, càmeres i, sobretot, espai per instal·lar-los. La utilització de telescopis robòtics (de l’Agrupació o externs) complementa els equips i dóna una gran flexibilitat al ventall d’objectes a fotografiar. Permet abordar especialment projectes força avançats. Es mostraran molts exemples.

Dia 21: POSSIBILITATS DE VEURE AURORES A CATALUNYA. Per Àlex Roca.
Les aurores polars són fenòmens provocats per l’activitat solar, visibles en països de latituds altes quan hi ha activitat elevada, però en determinades circumstàncies també s’arriben a observar des de les nostres terres. Per internet es poden saber les possibilitats de veure’n.

Dia 28: FONAMENTS DE L’ESPECTROSCÒPIA. Per Luis Urueña.
Es farà un recorregut pels coneixements generals de què són els espectres que permeti entendre el perquè de l’espectroscòpia i com es “formen” els espectres i els seus tipus. Es mostraran exemples d’espectres, del Sol i de les estrelles, i es presentarà l’instrument que permet obtenir-los: l’espectroscopi i els seus tipus.